SABAH JDM K-CAR
Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.

JDM FOR LIFE!!!!!!!!

SABAH JDM K-CAR


 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Welcome To JDM.Fanz Forum
Kepada User Baru Sila Buat Pengenalan Diri Di Bahagian Introduce Klik Disini

Share | 
 

 ada cadangan di sini admin

Go down 
AuthorMessage
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: ada cadangan di sini admin   Thu Dec 31, 2009 10:48 am

admin,harap boleh buat topic khas utk jdmfanz gathering TT supaya boleh kumpul lebih ramai kancil2 di sabah...

dan syarat utk menjadi jdmfanz club ahli atau member ialah kenderaan mesti mempunyai barang atau bodykit jdm...bukan nak apa2,cuma nak kasi majukan jdm di sabah sahaja.....

kalao ada tersinggung aku minta maaf ya....

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com


Last edited by xiaomao on Thu Dec 31, 2009 5:56 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
castello
Forum Designer
Forum Designer
avatar

Posts : 166
Your JDM Points : 217
Your JDM Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : Malaysia

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Thu Dec 31, 2009 8:37 pm

maksud mu bro mcm mna?
Back to top Go down
View user profile
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Fri Jan 01, 2010 7:00 pm

kasi tambah topic utk buat gathering TT for jdmfanz kcar...

dan hendak sebagai ahli jdmfanz club ni kereta kena jdm part gitu la...hehehehe

bagi idea saja......

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
MieY
Forum Moderator
Forum Moderator
avatar

Posts : 1073
Your JDM Points : 1150
Your JDM Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : Osaka, Japan

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Fri Jan 01, 2010 10:27 pm

bule2 suda ni bro 15
Back to top Go down
View user profile
Admin
Leader
Leader
avatar

Posts : 126
Your JDM Points : 166
Your JDM Reputation : 0
Join date : 20/12/2009
Location : Selangor

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Fri Jan 01, 2010 11:24 pm

topic suda dibuat bro...thanks for your opinion
Back to top Go down
View user profile http://jdmfanz.forumsclub.com
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Sun Jan 03, 2010 7:08 pm

buat sticker dan buat aktiviti TT selalu...kasi maju forum dan club ini..... 52

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
Admin
Leader
Leader
avatar

Posts : 126
Your JDM Points : 166
Your JDM Reputation : 0
Join date : 20/12/2009
Location : Selangor

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Sun Jan 03, 2010 9:03 pm

terima kasih bro kerana menyokong.....

utk sticker kami belum terfikir mau buat lagi dan masih mencari design logo yg
sesuai....

utk aktiviti TT saya bersama admin yg lain akan menumpukan usaha
bgi membangunkan forum ni dulu....kalo ahli forum dh ramai mencecah 50 orang keatas yg aktif.....tiba masanya TT pasti akan dibuat....
Back to top Go down
View user profile http://jdmfanz.forumsclub.com
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 12:44 am

okay....kalao nanti aku ada sampel logo sticker akan kasi upload kat sini..

dan akan promote tentang club ni supaya lebih ramai org join sini....

56

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
jai
keicar standard
keicar standard
avatar

Posts : 843
Your JDM Points : 11871
Your JDM Reputation : 1
Join date : 24/12/2009
Age : 30
Location : Tokyo, Japan

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 2:29 am

yihaaaaaaaaa...sama2 kta majukan kelab ne.. 15

_________________


[b]AvazantoR©️[/b]
Back to top Go down
View user profile
Customized
Ahli Berkeluarga
Ahli Berkeluarga
avatar

Posts : 579
Your JDM Points : 612
Your JDM Reputation : 1
Join date : 21/12/2009
Location : Sabah

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 7:26 am

ok... n kalu ble,bagitau itu cip forum supaya forum ni kita bincang smua hal2 kereta ja..
jangan bincang hal len..
ndak siuk campur aduk dengan hal2 lain.

_________________

We Do Compact®️
Back to top Go down
View user profile
MieY
Forum Moderator
Forum Moderator
avatar

Posts : 1073
Your JDM Points : 1150
Your JDM Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : Osaka, Japan

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 11:30 am

xiaomao wrote:
okay....kalao nanti aku ada sampel logo sticker akan kasi upload kat sini..

dan akan promote tentang club ni supaya lebih ramai org join sini....

56

tq bro jua harapan 11
Back to top Go down
View user profile
MieY
Forum Moderator
Forum Moderator
avatar

Posts : 1073
Your JDM Points : 1150
Your JDM Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : Osaka, Japan

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 11:32 am

Kubikarizoku wrote:
ok... n kalu ble,bagitau itu cip forum supaya forum ni kita bincang smua hal2 kereta ja..
jangan bincang hal len..
ndak siuk campur aduk dengan hal2 lain.

ya tul tu fokus kita hanya bncang2 sal JDM K-CAR sahaja....no topik2 yg ngarut2 7
Back to top Go down
View user profile
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 12:38 pm

k-car ni ialah kancil sahaja atau ada kelisa,viva,myvi,kenari?

hmm..mahu kasi clear dulu...kalo setakat kancil pun ok....

gathering pun siok tgk..... 2

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
MieY
Forum Moderator
Forum Moderator
avatar

Posts : 1073
Your JDM Points : 1150
Your JDM Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : Osaka, Japan

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 2:11 pm

dengan syarat sebuah kenderaan itu mesti melepasi tahap kelayakan utk join JDM.Fanz

mesti ada part JDM K-Car di keta masing2....

K-Car termasuk semua jenis compact kelisa, kenari,kancil,viva,myvi

setahu aku tu je la model yg boleh salin bodypart dri DAIHATSU...

kelisa - cuore / gino / OPTI L800

kancil - L200 / L200S / L502 / L512 / OPTI

VIVA - AVY

Kenari - move RS / PEANUT / AERODOWN / CASUAL /

MYVI - PASSO / BOON / SIRION
Back to top Go down
View user profile
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 4:36 pm

tapi club ni prefer kancil sahaja atau yg atas list sekali tu?

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
MieY
Forum Moderator
Forum Moderator
avatar

Posts : 1073
Your JDM Points : 1150
Your JDM Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : Osaka, Japan

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 4:45 pm

kalo ni club prefer hanya utk kancil susah mau berkembang nnti....

JDM.Fanz is opened for all compact car seperti diatas....

bukan alang2 keta leh join ni club...

yg penting keta bukan stendet kilang 12
Back to top Go down
View user profile
xiaomao
Global Administrator
Global Administrator
avatar

Posts : 522
Your JDM Points : 597
Your JDM Reputation : 0
Join date : 30/12/2009
Age : 29
Location : kota kinabalu

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 4:56 pm

betul.....kalao stendet kilang mmg ramai tu...

support yg sudah modified part jdm la.....

kasi jadila kali ni...kumpul2 geng keta jdm tu....

_________________
Let's Make Your Ride To Be JDM(JAPAN DOMESTIC MODEL)

Bid Rim Japan?VIP?SPort?

kindly contact 0128350987

www.bidtrade.com.my

www.cutestyle.ning.com
Back to top Go down
View user profile http://www.cutestyle.ning.com
Admin
Leader
Leader
avatar

Posts : 126
Your JDM Points : 166
Your JDM Reputation : 0
Join date : 20/12/2009
Location : Selangor

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 6:25 pm

kalo psal semangat semua pun ada tpi bukan senang nk jumpa yg betul2 komitmen
Back to top Go down
View user profile http://jdmfanz.forumsclub.com
Admin
Leader
Leader
avatar

Posts : 126
Your JDM Points : 166
Your JDM Reputation : 0
Join date : 20/12/2009
Location : Selangor

PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   Mon Jan 04, 2010 6:31 pm

TOPIC IS LOCK.....

SEBARANG PERBINCANGAN BERKAITAN KELAB BOLEH DILAKUKAN DI SECTION

JDM.FANZ GATHERING

TQ
Back to top Go down
View user profile http://jdmfanz.forumsclub.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ada cadangan di sini admin   

Back to top Go down
 
ada cadangan di sini admin
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH JDM K-CAR :: JDM.Fanz Forumsclub :: Pengumuman / Cadangan / Pertanyaan / Bantuan Teknik-
Jump to: